Maanantaiaamu käynnistyi seiskan aikoihin, kun nosturi kurvasi tontillemme. Itse olimme varhain tänä aamuna liikenteessä, sillä halusimme vielä suunnata timelapse-kameraamme paremmin, jotta talomme tulee näkymään halutulla tavalla videossa.

Nosturi asettautuu tontille

Tähän asti olen päässyt olemaan paljon tontilla, mutta tänä aamuna suuntasin takaisin 3kk opintovapaan jälkeen takaisin töihin. Nyt pitää osata vain luottaa, että ammattilaiset hoitavat hommat ja itse käy vain työpäivien jälkeen kurkkaamassa, miten työt raksalla etenevät. Olen kyllä niin kontrollinhaluinen, että tämä tulee olemaan minulle vaikeaa! 🙂 Ja lisäksi tykkään todella paljon itse osallistua kaikkeen mitä raksalla tapahtuu.

Nyt se alkaa

Nosturi nosti ensimmäiset harkkolavat anturoiden sisälle. Ja sitten alkoikin ensimmäisen varvin eli harkkokerroksen ladonta. Ensimmäinen kerros tulee hitaammin, koska siinä pitää olla hyvin tarkkana, että harkot tulevat suoraan ja ristimitat yms. ovat oikein.

Nosturi siirtää harkot anturoiden sisään

Maanantaina työpäivän jälkeen raksalla näytti jo siltä, että kyllä tähän talo tulee. Maanantai-illalle olikin todella paljon ohjelmaa, sillä Kimmo lähti tiistaina aamuyöllä kohti Helsinki-Vantaan lentokenttää ja Amsterdamia. Pakkaamisen lisäksi piti hoitaa monta raksa-asiaa kuntoon.

Mä hoidan, mä hoidan

Kimmo lähti kukonlaulun aikaan, onneksi minä sain jäädä nukkumaan vielä hetkeksi. Minä hoidin työni lisäksi raksalla tapahtuvia käänteitä. Onneksi Kimmokin pystyi välillä vastailemaan puhelimeen, ettei vastuu jäänyt kokonaan minulle. Kimmon työreissu ei kestänyt kuin kaksi päivää, mutta silti ehdin kasvattaa itselleni pari harmaata hiusta! Alla kuva Kimmon työreissulta. Minun näkökulmastani rentoa istuskelua! Sillä välin, kun hoidan täällä hommat:)

Toiset on raksalla, toiset tekee vaan töitä

”Voisitko purkaa mun matkalaukun?”

Torstaina työpäivän jälkeen Kimmo kysyi, että voisikon purkaa hänen matkalaukun. Olin jo valmis sanomaan, että ”en jaksa”, kun tajusin, että tähän on varmasti joku kissa haudattuna. Sanoinkin, että tottakai! Ainoa asia, joka matkalaukusta lopulta tuli ulos oli pussukka, jossa oi pieni lahjapaketti. Eli tuliainen minulle! 🙂 Paketin sisältä paljastui YSL:n uusi tuoksu, huulipuna sekä meikkipussukka! Kiitos Kimmo! <3

Tuliaisia Amsterdamista

Varmasti raksavuoden aikana ehtii tottua ottamaan asioita lunkimmin, mutta ensimmäistä taloa, kun rakentaa, niin tuntuu, että stressiä voi ottaa ihan kaikesta! 🙂

Viikko kului melkoisella vauhdilla. Arkena töiden jälkeen ollaan käyty joka päivä tontilla kurkkaamassa töiden edistymistä ja samalla ollaan siivottu raksalla.

Perjantaina saatiin tehtäväksi tilata taas nosturi maanantaille nostamaan muutama harkkolava. Päätettiinkin kantaa harkot itse anturoiden sisälle lauantaina. Kiitos asvusta Annikalle, Tuomakselle ja Juhalle. Saatiin kannettua harkot ihan hujauksessa ja näin säästettiin parisataa nosturikuluissa ja lisäksi saatiin hyvää liikuntaa ja aurinkokin paistoi täydeltä taivaalta. Raksaaminen käy kuntoilusta – yksi LL400 harkko painaa 27kg! 🙂

Herkkoja kannettuna talon "sisälle"

Sunnuntaina oltiin merkkailemassa pistorasioiden paikkoja, sillä ensi viikolla tulleekin ensimmäinen harkkovalu.

Neljä viikkoa takana

Tuntuu, ettei ihan vielä tiedä mihin soppaan olemme itsemme laittaneet, kun olemme ryhtyneet rakentamaan taloa. Näin ensi kertaa rakentavana sitä haluaisi noudattaa ja lukea suunnitelmia täsmällisesti. Todellisuudessa melkein joka päivä tulee jotain pientä, jossa joudutaan vähän soveltamaan. Ja tämä tuntuukin vaikeimmalta, koska ei ole käytännön kokemusta rakentamisesta. Kaiken kaikkiaan mielenkiinnolla ja suurella innolla odotamme tulevaa taloamme.

Lammi harkko on jykevää tavaraa

Viimeinen kuukausi on mennyt ihan hujauksessa. Vaikka vuosi ollaan suunniteltu, niin kaikki tapahtuu tässä ja nyt heti. Näinhän se menee, että hyvin suunniteltu on vielä kokonaan tekemättä!