Alkuperäisen aikataulun mukaisesti runkourakka on sovittu alkavaksi huhtikuun alussa eli tälle viikolle ei ole etukäteen sovittua ohjelmaa tontilla. Tälle viikolle löytyi kuitenkin tekemistä ettei tarvinnut miettiä, että mitä vapaa-ajalla tekisi 🙂

Ensimmäisen ja toisen raksaviikon aikana ollaan saatu jo hyvin näkyviä juttuja aikaiseksi. Tässä hieman tarinaa mitä tontilla tapahtuu raksaviikolla numero kolme.

Maanantain to do-lista:

 • Soita nurkkapisteiden merkitseminen
 • Ota sähkölaitokselle ja sähkömieheen yhteyttä
 • Tilaa vesimittari
 • Hanki eristeet ja puutavaraa
 • Tilaa uusi harkkokuorma
 • Tilaa työkuvat painosta
 • Kilpailuta pilarit ja palkit
 • Tee sähkösopimus

Maanantain aikana emme saaneet ihan kaikkea hoidettua, joten to do-listan hoitaminen jatkui tiistaina (ja osittain vielä keskiviikkona ja torstainakin).

Tiistaina käytiin kaihdinliikkeessä tutkimassa erilaisia vaihtoehtoja. Sähkösuunnitelmaamme halusimme moottoroiduille verhoille varaukset – ainakin näin aluksi. Katsotaan miten budjettimme antaa myöden, kun nämä hankinnat olisivat aika viimeisiä 🙂 Meille ei tule lainkaan tavallisia verhoja, vaan laitamme pelkästään rullaverhoja ja mahdollisesti lamelliverhoja. Apua, rullaverho saa mielikuvan 80-luvun retrosta voimakaskuvioisesta hapsureunaisesta kapistuksesta… Meille tulevat rullaverhot ovat mahdollisimman simppelit ja minimalistiset.

Yksityiskohtia moottoroiduista rullaverhoista

Tiistai-illan ohjelmassa oli tehdä sähkökaapille teline. Meillä ei ollut ylimääräistä kuormalavaa, joten ensiksi sellainen piti hakea. Onneksi on Facebook ja raksaryhmät ja sitä kautta löytyi nopeasti apua.

Meillä on melkein sähköt

Keskiviikolle oli sovittu sähkömies kytkemään sähkökaapeli sähkökeskukseen. Sitä ennen meidän piti vielä sujauttaa kaapeli suojaputkeen. Etukäteen vähän jännitin, kun putkessa on pari pientä mutkakohtaa, että tökkääkö johto jossakin kohtaa. Onneksi tämä onnistui helposti. Sähkömieskin sai kytkettyä johdon näppärästi keskukseen. Seuravaksi piti saada vielä sähkölaitos kytkemään johdon toinen pää sähkölaitoksen omalle keskukselle tontin rajalle. Ja sitten meillä onkin jo sähköt!

Torstaipäivä kului kilpailutusten, muun muassa teräspilarien ja palkkien kilpailutusten parissa. Näissäkin on ihan valtavia hintaeroja! Torstaina laitoin tilaukseen myös tarvittavat kuvat seuraavana maanantaina alkavaa kivirungon pystytystä varten. Hintaeroista puheenollen. Kuvien tulostuksessakin on ihan järjettömiä hintaeroja. Ensimmäisellä kerralla, kun tilattiin kuvia työmaalle, tilattiin kolme laminoitua kuvaa ja hintaa kertyi yli 100 euroa. Toisella kerralla vahingosta viisastuneena kysyimme parista muustakin paikasta. Seuraavalla kerralla otettiin kuvat eri paikasta ja hintaa kertyi noin 30 euroa. Erona oli se, että paperi ei ollut laminoitu vaan synteettinen sään kestävä ja repeämätön paperi. Nämä ovat osoittautuneet todella hyviksi raksalla. Paperi on kivan mattapintainen eli auringossakaan paperi ei heijastele ja kiillä ikävästi. Vinkki: Eli tilaa ennemmin synteettistä, sään kestävää ja repeämätöntä paperia. Se on parempaa ja huomattavasti edullisempaa!

Perjantaina pidimme tontillamme pienen palaverin tulevasta runkourakastamme vastaavan mestarimme ja runkourakoitsijan kanssa. Kaiken pitäisi olla selvää maanantaita varten. Maanantaille tilasin vielä nosturin nostelemaan harkkolavat anturoiden sisäpuolelle.

Viikonlopun ohjelmassa meillä oli tehdä anturan päälle kylmäbitumisively sekä bitumikaistaleen poltto. Ensin piti käydä hakemassa sopivat tuotteen tähän. Hieman ehkä yllättäen Kodin Terra on osoittautunut useammassa tarjouskyselyssä erittäin kilpailukykyiseksi vaihtoehdoksi.

 

Welcome to the dark side

Perjantaina illalla saatiin siveltyä hieman vajaa puolet anturasta, loppuillasta alkoi olla jo, niin pimeää ettei nähnyt kunnolla, niin oli pakko jättää loput seuraavaan päivään.

Lauantaina aamulla sudimme loput kylmäbitumit. Yksi 10 litran ämpäri riitti juuri sopivasti. Seuraavaksi kävimme hakemassa vastaavalta mestariltamme tohottimen. Vastaava mestarimme ystävällisesti tuli pitämään pienen oppitunnin meille, miten bitumikaistaleen poltto hoidetaan. Tämä oli ihan hauskaa puuhaa! Saimme vajaan puolet anturasta valmiiksi lauantain aikana.

Sunnuntaille jäi ohjelmaksi:

 • Loput bitumikaisteleet anturaan
 • Lautojen haku tontille (tämä jäi tältä päivältä toteuttamatta)
 • Vesiputkelle styrox-suojan teko, ettei putki pääse jäätymään (jos tulee vielä yöpakkasia)
 • Pieni pätkä sähkökaapelia pitää vielä laittaa suojaputkeen, ettei kukaan onnistu saamaan sähköiskua

Tällä viikolla ollaan saatu paljon aikaiseksi, vaikka olikin ”huiliviikko”.  Välillä iltaisin on tuntunut, että olisi jäänyt jyrän alle, kun on häärännyt yli kellon ympäri lähes tauotta. Kanssaraksaajat tehän tiedätte! 😀 Väsyneenä, mutta onnellisena jatkamme tästä uuteen viikkoon.